Första advent!

Första advent!
Jaha, det är första söndagen i advent och första ljuset ska tändas. Men jag är inte hemma och har inte ens plockat fram några stjärnor o stakar... Det får bli på onsdag, då är jag hemma igen och dessutom ledig. Jag måste ju ut med slingan på balkongen också för det är så fint. Mysigt nu med alla ljus!

Vi har varit på julskyltningspromenad i Trelleborg  i kväll och det var många lampor, ljusslingor och vackert glittrigt att se. Barnbarnet Oscar satt i vagnen eller sprang omkring och var glad.

Jag åkte tåg hit igår och hade omsorgsfullt valt ett tåg som går direkt och dessutom "kostat på" nästan tjugo (20!) kronor mer för att få åka i första klass. De har såna där billighetspriser på lördagsförmiddagar för att få folk att åka. När Anne hämtade mig vid halv nio för att hjälpa mig till tåget med min tunga väska med datorn i så började det att snöa, det vräkte ner. När vi kommit till Trekanten var hela världen vit! Underbart! Strax efter ropar tågmästaren ut att det är strömlöst mellan Växjö och Alvesta så att vi måste bussas emellan! Suck å pust - lindrigt sagt... Djäkla dator tänkte jag.

I Malmö var jag bara 50 min försenad och son o sonson hämtade där. Nu har jag fått ordning på datorn och den är som en turbomaskin - vad gjorde jag utan kunnig son?

Anmaja

Tittut

Tittut

"Hej här kommer jag" säger Lussekatten!
Han är en trevlig kille som gör mig sällskap vid datorn. *L*
Fast ibland blir jag vettförskrämd då han smyger in under tangentbordshyllan
och jag inte hör honom och så slänger han fram en tass på musen!
Ja jisses om jag inte är beredd på det.

AnmajaStenhjärta

Stenhjärta

Detta hjärta hittade jag på en trottoar i Mamö i somras! Visst är det fint? Det bara låg där, nån hade "lånat" gatstenar från en hög i närheten. Jag tror det var nån vägomläggning eller nåt bygge av nåt slag. Eller var det en tågförbindelse eller station som skulle grävas under jorden...

Idag kom Emil och Albin in på besök ett par timmar. Vi var ute med Lussekatten och hade tänkt promenera till Djuraffären och köpa ett nytt halsband. Men katter går inte alltid som man vill, det tar lång tid och det är inte säkert att det går på rätt håll. När vi kommit bara en liten bit med lock och pock så ville Lussekatten hem igen och då satte han full fart så vi fick nästan springa för att hänga med.

Vi var ute en liten stund till och när vi kommit in kastade vi pil och jag vann! Ja jag vann över mina "små" rara barnbarn - det var inte snällt. Men att kasta pil är ju mycket en slump för oss som inte kan sikta. *L* Och killarna tyckte nog att det var kul i alla fall.

Igår var det närapå storm här, men nån kyla har vi inte haft sen i... ja det måste väl ha varit i vintras? Det har varit runt 10 plus hela hösten, helt otroligt, men nu ska det visst bli vinter med minusgrader. Det blir nog bra så att jag fattar att det snart är första advent!

Anmaja

Östran och vin(nare)!

Ödesträd o guldpinne 
För nån vecka sen fick jag en förfrågan här från blogg.se om jag ville ställa upp för en intervju i Östran - en av våra två lokala morgontidningar. Den andra är Barometern. Just nu prenumererar jag på Östran, men brukar varva dem emellan eller vara utan ett tag. Häromdagen vann jag förresten Östrans krypto och fick en Trisslott som jag inte vann nåt på.

Nåväl, nu vet jag ju inte om de kommer att höra av sig angående intervjun som skulle handla om 55-plussare som bloggar. De skulle kolla min blogg och jag har ju faktiskt varit så dålig på att skriva att jag säkert inte är intressant för dem. Jag är lite av en periodare när det gäller att skriva och nu är jag visst inne i en skrivperiod. Det skulle ju vara roligare, utan tvekan, om jag kunde ändra teckensnittet, men nu ska jag inte tjata mer om det...

För nu ska jag berätta att jag VANN!! Jag vann sex flaskor rött i förrgår när vi hade vinlotteri!! Jippi!! Jag var ju på motions-linedance och fick reda på det först igår på jobbet. Min kompis Anne tog hem dem till sig och jag har hämtat dem där ikväll. SEX flarror - hurra!

Anmaja


Ajax

Ajax
Den här hunden är inte så dum...
Det är min dotter Emma och hennes familj som äger den.

~*~ Hundar har ägare och katter har personal ~*~

Ville bara visa honom när jag visat kort på Lussekatten här tidigare. *L*
De fungerar jättebra tillsammans och de träffas då och då.
Inte som "hund å katt" med andra ord och det är ju skönt.

Har tittat runt lite på olika bloggar här på blogg.se och det är tydligen så att det inte går att ändra teckensnitt och färg och storlek. Dåligt tycker jag och skulle vilja flytta min blogg till bättre ställe. Men nu har jag ju börjat här och kan bara hoppas att jag blir hörsammad från supporten på detta ställe. Vi har skrivit några gånger, men jag får ingen ordning på det här i alla fall.
(Ja jag vet att jag börjar bli tjatig om detta)

Anmaja


Maritas kvinna

Maritas kvinna
Hejsan - här är min kompis tavla! Den ska vara med på Art Attacks decemberlotteri nu och jag hoppas att jag vinner den! Hon hade den på en utställning på Öland i somras i Stora Frö, bodenBoden. Där såg jag den och bestämde mig genast för att köpa in den till lotteriet. Vi i styrelsen får köpa in själva och det ska blin kul till våren att köpa nya tavlor till vårlotteriet.

Kom tidigare hem efter min motions-linedance och har så ont i ryggen att jag tänker lägga mig nu.

Anmaja


Kalmar


Kalmarsund   Hortensia?   Krusenstiernska trädgården i Kalmar

Konst i Kalmarsund vid Kalmar slott, en hortensia och blomsterkärra i Krusenstiernska trädgården.
Alla foton i bloggen har jag tagit om inget annat anges.

Anmaja

Vin och Lussekatt


 

Vinlottorna
Nästa vecka är det månatlig återkommande träff  med Vinlottorna och jag kan inte vara med... Jag har inte vunnit på länge nu, men jag slutar inte att hoppas. *L* Ska lämna en flaska och hålla tummarna. Jag ska till Sandra och motionsdansa i stället, det vill jag inte missa för nu har jag missat så många gånger tycker jag. Det gäller att hänga med i stegen!

Igår lämnade jag Lussekatt på djursjukhuset för att han skulle kastreras. Det gick bra och den lille pillevippen är rakad och läker fint. Stackars kattkräk, han fattade nog aldrig vad som hände. Men nu kommer han förmodlilgen inte att bli galen i kattflickor som stryker omkring i mars. *L*

Vi var ute och promenerade, Lussekatt, Lisa och jag häromdagen. En promenad runt kvarterer som tar ca fem min i vanliga fall. Nu var det ju inte i vanliga fall, det var katt i koppel och barn i vagn. Det tog ca 40 min, men det var fint väder och skönt ute och Lisa somnade inte som väl var tänkt. Hon satt och kastade sin lilla leksak på trottoaren och jag fick plocka upp den medan jag fick kolla katten så han inte trasslade in sig nån stans. Emma och Albin var på sjukhusbesök.

Anmajahits