Cykelbuss


Tänk om alla människor var ärliga? Tänk om jag kunde ställa min cykel mot husväggen utan att låsa den? Har varit hos polisen o tittat men de har inte fått in min fina gröna cykel... Det kommer de inte att få heller. Den är som sagt bortforslad eftersom jag alltid varit supernoga med att låsa den. Undra om de låtit bli den om jag dubbellåst den som jag brukat tidigara?

Nu ser jag mig om efter en ny och jag har nog bestämt mig för Crescent... Fastän Sjösala ser något snyggare ut. *L* Jag har hört att Crescent City är så skön att köra! Att växlarna ligger bra och att den rullar fint på grusvägarna med lite tjockare däck.

AnmajaSnäckan

Snäckan

Hejsan Annika!

Här kommer Din lilla Snäcka - klicka först upp bilden så att den blir stor och högerklicka och spara till Ditt skrivbord sen.

Lyckas det inte så hör Du bara av Dej igen.

Kram - AnnaSemestern närmar sig...


Jobbardag som vanligt på måndagar, men nu bara tre veckor kvar innan semestern som är på futtiga fyra veckor som försvinner i ett nafs. Jag ska åka till Trelleborg där son o sonson o svärdotter o hennes son bor. Det blir kul och sen blir det lite lata dagar här hemma innan jag kör Vinlottorna till Malmö för flyg till Kroatien. Jag får stanna hemma och kör via Österlen hem.

Har träffat Carina som är den nya tjejen i keramikteamet idag. Känns lite trångt, men vi ska nog få plats... Kan tänka att jag kanske inte skulle tagit in så många, kunde det räckt med sex personer? Nåja, nu är vi sju och får göra det bästa av situationen. Vi är Marita, Emma, Graciela, Åsa, Maria, Carina o jag.

Anmaja


Sju blomster

Sju blomster

Trots sju blommor under kudden drömde jag inte om nån - ingen dröm över huvudtaget att minnas när jag vaknade.


Firade en underbar midsommarafton i Brobytorp tillsammans med Anne, Henrik, Vilgot, Hellan o Kalle. Lite lagom fläktande i det 28-gradiga värmen, gott att äta och trevlig samvaro - vad kan jag mer begära efter år av kalla Midsommaraftnar? De senaste åren rent vädermässigt och innan rent sällskapsmässigt - med fel person eller ensam. *L*


Anmaja

Prinsen?

Prinsen?

Här är en groda som jag ska kyssa och se om den är prinsen jag väntat på. Eller så ska jag hoppa runt stången med den i morgon?

Rätta midsommarafton var igår, men nån gång i min ungdom ändrades den till att ligga fredagen närmast den 23 juni. Bara så där lite upplysningsvis... 

Anmaja


Kommentera mera!


Oj, så många trevliga kommentarer jag fått... *L*

AnmajaRegnet kom...

Regnet och åskan från väst, visst kom det hit också! Det försvann inte alls över Smålands mörka skogar som jag trodde. Jag vaknade vid tre av dundret långt bort, jag tror aldrig det kom här över. I så fall sov jag gott igen.

Jag vet inte hur jag kan skydda datorn vid åska. Tänkte när jag vaknade att den var avstängd som alla nätter... Men jag kom på att jag höll på med defragmentering, den var dock färdig så jag ständgde av. Men räcker det att bara stänga av, eller måste jag dra ut sladdarna också? Det är veckand fråga - om nån kan svara?  

Dagens sanning: Om ingen läser min blogg, så kan jag inte få svar via den. Smart va?

Anmaja

 

Trött

Trött

Oj i dag hann jag inte skriva... Ja, alltså jag menar igår - klockan är ju en kvart över midnatt redan. Känner mig inte särskilt trött, men borde väl gå o lägga mig? Har varit i Smedby på Vinlotteri, det månatligt återkommande, nu ikväll och vann ingenting! Ann W, Annika och jag cyklade ut och det var såå skönt! Skulle visst bli regn och åska, men det kom från väster så det hann nog försvinna nånstans över Värnamo... Nu försvinner jag till sängen.

Anmaja


Andra gubbar i en haiku

Gubbarna på stan
De är röda och mogna
Äter upp alla


Andra gubbar

Idag kostar de 30 kr ♥

Anmaja


Akta gubbarna

Akta gubbarna

Min dotter frågade om jag kunde göra en skylt att sätta upp på deras gränd där det bor nästan bara barnfamiljer. Bilar och mopeder som inte hör hemma där kör som idioter! Nicko, Håkan, Dennis och Krille är avbildade. För övrigt ingen kommentar...

AnmajaStor är vacker!


Är det verkligen så?

Ja men då kan jag ju vara glad! *L*

Anmaja


F*n, h*lv*t*s, sk*tdj*vl*r för cykeltjuvar!

Crescent/Sjösala

För en vecka sen snodde nån min Skeppshultscykel här på gården utanför mitt hus. Gissa om jag var och förstås fortfarande är förb*nnad?? Så arg och sur har jag inte varit på länge och jag tänkte nästan att jag också skulle sno en annans cykel... Men så gör man inte, så gör inte jag.


Nu har jag börjat vänja mig vid tanken att jag måste skrapa ihop pengar för att kunna köpa mig en ny cykel. Jag har varit runt och kollat lite olika ställen här i Kalmar och i Färjestaden och hade så gott som bestämt mig för en Crescent, när jag gick in på Sporthörnan idag. De hade en cykel som heter Sjösala och var i stort sett samma som den Crescent som jag sett, men inte riktigt så bra lack sa killen i affären. Den kostar 4995, mot 5995 så det gör ju en tusing i alla fall.


När jag ser på bilderna här över så tycker jag att Sjösala rent estetiskt är vackrare. Det är den till höger, den svarta. Ja jag har tid på mig att fundera, det tar en månad från brottet tills jag vet hur mycket jag får från Folksam och under denna tid kan ju min gamla - nåja åtta år - cykel dyka upp - även om det knappast är troligt. Ingen har tagit cykeln för att ta sig en tur, den var ju låst så nån måste ha forslat bort den på annat sätt.


Anmaja


Lämnat keramik

Femarmad i stengods

Har även i år lämnat mina alster
till
bodenBoden i Stora Frö
och hoppas på en god försäljningssommar!

Anmaja 2005-06-16


Dags för Haiku

Sommaren kommer.
med allt vad det innebär.
Glass, sveda, hagel?

Sommaren kommer.
Vindarna kyliga än,
finns hopp om värme!

Sommar´n har kommit.
Värmen tillbaka - är här!
Som vi har längtat!

Kvällarna ljusnar
Månen ser ner - han är full!
Kan inte sova...


Anmaja med Haiku i huv´et.


Allergi nu?

Allergi nu?

Ingen vårallergi idag - inte i vår över huvud taget.

Kanske för att jag tål vårpollen? *L*

Värre är det när Gråbon blommar på sensommaren
och när höstregnen drar in över Småland.

Anmaja


Bakom kameran

Välkommen till min nya blogg!

Här är jag som vanligt bakom kameran...


Det gick så fort - nu har jag också en blogg och jag har ännu inte satt mig in i hur det fungerar!

Tids nog är jag väl haj på detta också.

Anmaja


hits