Kalmarlucian - 2005

Kalmarlucian - 2005

Lucia var det igår ja... Kalmartjejerna var söta och sjöng vackert, men vi saknade vårt eget lussetåg i år som "ingen " ville ställa upp på. Förra året var det lite spexigt och kul så det var snopet att det uteblev i år. Men vi fick fika och en trevlig stund i alla fall och det är ju viktigast.

Idag är ledig dag och jag ska en sväng och se om jag orkar göra nåt nytt i verkstaden. Jag har ju ny fin lera att jobba med så jag är lite sugen. Men känner mig inte alldeles kurant i ryggen, men å andra sidan så när gör jag det? Den är ständigt värkande mer eller mindre så...

I natt har Stina sovit här för Anne o Henrik är i Lund med Vilgot och opererar sin lunga idag, jag hoppas att allt går bra och att de snart är hemma igen. Kanske efter helgen? Det blir ingen pilkastning och ingen skinkprovning denna helg ändå, jag orkar inte ta itu med det.

AnmajaKommentarer:
Postat av: Andreas

Verkar vara fler än jag som önskar en smärtfri rygg i julklapp. Vem vet, om 39 år så kanske...

Hur gör man lera?

Postat av: Anmaja

Hur gör man lera??? *L* Lera GÖR man inte, den FINNS den ÄR. Man plockar upp den ur jorden... Jag vet inte i vilket lager den ligger, men överst är väl lite matjord och sen kommer väl nåt annat skikt och ytterligare nåt annat. Sen finns LERAN.

När den är upptagen ska den bearbetas så att det inte kommit med en massa annat "skit". Men jag plockar inte upp den själv, jag köper den färdig genom olika ställen. Sen kan jag i princip göra vad jag vill med den. Dreja, kavla, ringla. Jag föredrar det senare, kombinerat med det mellersta. Orkar inte dreja längre för ryggens skull - som jag för övrigt önskar just smärtfi till julklapp! Om 39 år är jag 94 år och Du är väl bara pensionsfärdig?

Anmaja

2005-12-15 @ 17:31:57
URL: http://anmaja.blogg.se/
Postat av: Andreas

Exakt, om 39 år är jag 65!

Var köper man lera? Vad behövs mer för att dreja en schysst kruka? Eller en skulptur?

2005-12-15 @ 22:06:33
URL: http://fourier.blogg.se
Postat av: Anmaja

Ja det var väl det jag kände på mig - 65 år. *L*

Det behövs en drejskiva för att dreja och för att göra en skulptur behövs egentligen bara lera och händerna... Sen har man lite redskap särskilt lämpade för ändamålet. Kan inte riktigt förklara här, jag får väl lägga in foton på det så småningom.

Leran köpte jag nu senast från Lars Tärn i Skåne. Den kostar ca 6 kr/kg och förpackningarna ligger på 10 kg. http://www.tarn.se/

Anmaja

Pssst... Nu ligger Lussekatten i korgen.

2005-12-15 @ 22:23:19
URL: http://anmaja.blogg.se/
Postat av: Andreas

Måste man ha en sådan skiva, räcker det inte med bakbordet?

2005-12-16 @ 09:01:04
URL: http://fourier.blogg.se
Postat av: Anmaja

Ha, ha, ha... Du kan inte dreja på bakbordet, men både kavla, skulptera, ringla och tumma går alldeles utmärkt.

Anmaja

2005-12-16 @ 18:34:09
URL: http://anmaja.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits